Atelier de poezie și scriere creativă. 2

11.06.2022


Atelierul de poezie și scriere creativă, ediția a 2-a s-a desfășurat în perioada 29 octombrie 2021 - 15 aprilie, 2022, online.

Participanții au fost elevi de la Liceul Tehnologic Lechința și Liceul Teoretic Constantin Romanu Vivu, Teaca, jud. Bistrița-Năsăud.

La fel ca și în prima ediție a atelierului, am citit poezii în limba engleză (Mary Oliver, William Wordsworth, e.e cummings, Maya Angelou, poeți japonezi  etc), am studiat diverse forme și structuri poetice, acestea fiind adaptate vârstei copiiilor participanți, iar după fiecare atelier, copiii au avut la dispoziție o saptămână pentru a scrie propriile lor poeme, în limba engleză.

Noutatea acestei ediții a fost colaborarea cu regizoarea și dramaturga Selma Dragoș, din Cluj-Napoca. astfel că, atelierul a fost împărțit în două: în prima parte copiii au lucrat împreună cu Selma, dezvoltându-și abilitățile în scriere creativă, iar în cealaltă jumatate a atelierului copiii au lucrat cu Teodora Trișcă, dezvoltându-și abilitățile poetice și de scriere în limba engleză.

Rezultatele au fost importante și vizibile pentru copii:

- încrederea în forțele proprii a crescut

- sentimentul de apartență la un scop comun a fost și el atins, copiii, din sate diferite păstrează în continuare legătura, pentru că au descoperit lucruri despre ei pe care le au în comun.

- în cadrul atelierului s-a creat un spațiu de siguranță și încredere în care copiii au putut împărtăși între ei lucruri personale.

- au lucrat cu oameni din alte domenii de activitate, precum Selma Dragoș, regizoare și dramaturg.


Rezultatele s-au materializat și avem:

1.un nou volum de poezii în limba engleză, scris de copii și editat de Teodora Trișcă.Galerie de imagini