Rezidențele educative- Antrenamente de AIKIDO

11.03.2024

Rezidențele educative: Arte Marțiale - Aikido-

Antrenamente de Aikido cu instructorul Ferencz Borzasi


Rezidențele educative se deșfășoară în luna Martie.

Inițiativa își propune să ofere activități extra-școlare și extracurriculare de educație prin antrenamente de Aikido pentru copiii claselor de gimnaziu de la Liceul Tehnologic Lechința. Prin aceste rezidențe și prin prezența unui instructor în școală îmi doresc să influențez într-un mod pozitiv apropierea copiilor de școală și mediul școlar. Îmi doresc să le ofer copiilor posibilități și oportunități de dezvoltare unice care să îi educe, să îi apropie de realitatea în care trăim, să contribuie la inovarea individuală și colectivă. Ne dorim să inspirăm și alte școli. La fel ca și rezidența de teatru din Octombrie/Noiembrie îmi propun să aduc oameni din diverse zone de activitate, profesioniști în domeniul lor, mai aproape de școală și de educația copiilor pentru a putea să creăm în sat, un proces educativ de calitate.

De ce am ales Aikido?

În primul rând pentru că eu cunosc această practică personal și cred cu tărie că o practică sportivă este esențială. Acest tip de arta marțială, pe lângă activitatea fizică pe care o propune, cu diferitele tehnici de atac și apărare, este fondată pe niște principii puternice care pot să influențeze într-un mod sănătos și integru psihicul și mintea unei persoane. Această practică are și o filosofie foarte bine ancorată la realitatea individului ca ființă umană.

Câteva dintre principiile Aikido despre care vom vorbi la antrenamente și pe care o să le aplicăm în procedeele de Aikido.

  • Disciplina

  • Antrenamentul

  • Perseverența

  • Respectul

  • Grija față de celălalt

  • Onoarea

  • Iubirea

  • Integritatea

  • Ascultarea

Filosofia Aikido este foarte ancorată la trăirea individului, nu doar în sala de antrenament ci și în viața de zi cu zi. Într-o societate în care, disciplina, respectul, onoare sunt niște idealuri discreditate, consider că merită readuse în vedere și în trăirea copiilor.

"În Aikido, individualitatea fiecărei persoane este respectată, iar puterea individuală a fiecărei persoane este dezvoltată și hrănită. În timp ce pregătirea și filozofia Aikido au aplicație universală, fiecare răspuns, bărbat sau femeie, depinde de individ. "

- Kisshomaru Ueshiba Doshu -


CARE ESTE SCOPUL ACESTEI ACTIVITĂȚI?

Scopul este expunerea copiilor unor activități care să îi educe.

Scopul este de a-i echilibra și ancora la realitate.

Scopul este de a învăța ceva nou, prin intermediul unui profesionist.

Scopul este de a crea minți sănătoase și de a întări sufletul și trupul.


ORGANIZARE

Antrenamentele se vor desfășura la Liceul Tehnologic Lechința în sala de sport.

Antrenamentele se vor desfășura miercurea și vinerea în sala de sport.

Fiecare antrenament va dura o ora și jumatate/două.