OPEN CALL- Rezidențele educative -Teatru - Octombrie/Noiembrie, Liceul Tehnologic Lechința 2023

07.08.2023

Acest apel se adresează tuturor profesioniștilor și artiștilor de teatru interesați să facă parte dintr-o experință educativă unică.

Teodora Trișcă profesoară de limba engleză, prin proiectul School of Heart și conducerea Liceului Tehnologic Lechința deschidem apelul pentru o rezidență de o lună de zile, în satul Lechința județul Bistrița-Năsăud, la Liceul Tehnologic Lechința, unde veți avea posibilitatea să contribuiți la educația copiilor din comunitate prin teatru.

𝗗𝗮𝘁𝗮 𝗹𝗶𝗺𝗶𝘁𝗮̆ 𝗱𝗲 𝗶̂𝗻𝘀𝗰𝗿𝗶𝗲𝗿𝗲: 28.09.2023 


Despre rezidențele educative:

Rezidențele educative se deșfășoară în perioada 16.10.2023 - 17.11.2023.

În saptămână 30.10.2023 - 05.11.2023 este vacanță în învățământul pre-universitar.

Inițiativa își propune să ofere activități extra-școlare și extracurriculare de educație prin teatru pentru copiii claselor de gimnaziu de la Liceul Tehnologic Lechința. Prin aceste rezidențe și prin prezența unui artist în sat ne dorim o revigorare a comunității și o contribuție semnificativă în procesul educativ al copiilor. Ne dorim să le oferim copiilor posibilități și oportunități de dezvoltare unice care să îi educe, să îi apropie de realitatea în care trăim, să le dezvolte gândirea creativă și critică, să contribuie la inovarea individuală și colectivă. Ne dorim să inspirăm și alte școli. Ne propunem să aducem artiștii mai aproape de școală și de educația copiilor pentru a putea să creăm, în sat, un proces educativ de calitate.

Focusul acestei rezidențe stă în procesul educativ și nu neapărat în realizarea unui produs artistic. Ne dorim să implicăm și profesorii diriginți prin ateliere deschise și pentru ei, pentru ca aceștia să dobândească cunoștințe pe care să le poată aplica în orele de dirigenție.

Programul se va desfăsura după ore la Liceul Tehnologic Lechința.

Programul și frecvența vor fi stabilite împreună cu organizatoarea și conducerea Liceului Tehnologic Lechința.

Având în vedere că atelierele/cursurile se vor desfășura după orele copiilor, ne propunem ca durata acestora să fie de două ore.

Cursurile de teatru vor fi deschise copiilor pentru înscrierea voluntară.Dacă vor fi mai mult de 15 participanți 0 să-i împărțim pe grupe.

Alte detalii organizatorice urmează a fi stabilite ulterior. Programul sau chiar și perioada pot fi flexibile și adaptate disponibilității facilitatorului implicat, adică, putem lucra și în perioada de vacanță doar dacă copiii vor dori să vină pentru cursurile de teatru.

//

  • 𝗖𝗲 𝗰𝗮̆𝘂𝘁𝗮̆𝗺:

Oameni de teatru, artiști, facilitatori, entuziaști și profesioniști:

  • care doresc să se implice în educație
  • care doresc să se reîntoarcă la școală și să facă cursuri de teatru cu copiii
  • care doresc să petreacă o lună de zile, pe care garantăm că nu o vor uita niciodată, într-un sat din județul Bistrița-Năsăud
  • cărora le place să lucreze și să colaboreze cu copiii
  • care să lucreze și cu profesorii diriginți pentru ca aceștia sa dobândească experiențe și cunoștințe din teatru pe care ulterior sa le poată aplica la orele de dirigenție.


𝗖𝗲 𝗼𝗳𝗲𝗿𝗶𝗺:

  • Posibilitatea de a locui o lună de zile într-un sat din Bistrița-Năsăud și de a lua contact cu comunitatea locală și din împrejurimi, vizite, voie bună, timp de muncă și de contemplare și o companie excelentă alături de organizatoarea acestei inițiative.
  • O experiență memorabilă, unică și transformatoare.
  • Program flexibil pe care îl hotărăște artistul la fața locului în funcție de disponibilitatea copiilor, a spațiului și a altor factori.
  • Programul oferă o remunerație de 600 Euro (3000 lei) plus 200 Euro (900 lei) pentru cheltuieli ce țin de mâncare sau alte cheltuieli. Cazarea gratuită în sat. Costurile de transport vor fi suportate de artist/facilitator în proporție de 60%, cealaltă parte, de 40% va fi suportată de organizator.

𝗖𝘂𝗺 𝗮𝗿𝗲 𝗹𝗼𝗰 𝗶̂𝗻𝘀𝗰𝗿𝗶𝗲𝗿𝗲𝗮?

Vă rugăm să ne trimiteți pe mail, o scurtă biografie și o scrisoare de interes în care să ne spuneți mai multe despre voi și de ce vreți să faceți parte din această poveste pe care o s-o scriem împreună și să completați link-ul cu formularul de înscriere.

MAIL: teo.trisca@protonmail.com

Vă rugăm să completați și formularul de înscriere:

𝗟𝗶𝗻𝗸 𝗳𝗼𝗿𝗺𝘂𝗹𝗮𝗿 𝗶̂𝗻𝘀𝗰𝗿𝗶𝗲𝗿𝗶: https://forms.gle/Tpeb4QuPBwED8DH36

Pentru întrebări sau alte informații:

TELEFON : 0732 916 094 - Teodora


Organizatori:

Prof. Teodora Trișcă

Andreea Gheorghe

Liceul Tehnologic Lechința


//

De ce rezidențele educative?

Pentru a le oferi copiilor din sat oportunitatea de a avea acces la un alt tip de educație pe o perioadă mai lungă și gratuit.

Pentru a le oferi oportunitatea tuturor profesioniștilor care vor să se reîntoarcă la școală și să se implice pentru o educație de calitate.

Pentru a inspira, a inova și a răspunde apelului creativ interior.

Pentru a restaura relația elevilor cu școala.

Pentru a propune alte modele și mentalități.

Pentru a propune valori precum: integritatea, disciplina, colaborarea, responsabilitatea și iubirea.

Teatrul cultivă o gândire critică și creativă, folosește lucrul în echipă, încurajează exprimarea individuală, încurajează lectura și comunicarea.

După doi ani petrecuți în comunitatea din Lechința, consider că aceste activități vor fi benefice pentru copii, pentru școală și pentru comunitate.

Vă aștept să împrospătăm împreună realitatea!

Teodora Trișcă