Școala de vară din Teaca& Lechința 

17.08.2022

Școala de vară s-a desfășurat în perioda 20.07.2022 - 28.07.2022 în localitățile Lechința și Teaca, județul Bistrița-Năsăud la Liceul Tehnologic Lechința și Liceul Teoretic Constantin Romanu Vivu, Teaca.

*** Programul școlii de vară a fost susținut exclusiv din donațiile unor oameni generoși care au susținut necondiționat această viziune. Prin urmare, copiii au avut acces gratuit la programul educațional oferit timp de 8 zile.

În cadrul școlii de vară am avut un orar asemănător celui de la școală, însă materiile studiate au fost diferite.

În orar am avut:

- dans contemporan

- dans și performance

- teatru

- scriere dramatică

Profesorii care au oferit din cunoașterea și experiența lor au fost:

1. Filip Stoica - coregraf/dansator (București)

2. Virginia Negru - dansatoare (București)

3. Selma Dragoș - regizor/dramaturg (Cluj-Napoca)

4. Codruța Rus - profesoară/actriță (Bistrița-Năsăud)

La cursuri au participat 20 de copii. 


De ce am organizat Școala de vară?

Din dorința de a le oferi copiilor oportunitatea și cadrul pentru exprimare și experimentare artistică, pentru dezvoltarea gândirii creative și inovative, pentru a se exprima prin mișcare folosind alte metode decât cele deja cunoscute, pentru a încuraja încrederea în propriile idei și propria gândire, pentru a cunoaște alți oameni din alte domenii de activitate.


Mai departe avem câtevă marturii din partea copiiilor, care vorbes despre efectele celor 8 zile în cadrul școlii de vară.


FEEDBACK COPII

"Aceste 8 zile, pentru mine au fost minunate! Nu mă așteptam să mă distrez atât de mult, eu de obicei fiind o persoană foarte închisă în ea. Am luat parte la niste activități care m-au scos din zona mea de comfort ceea ce in loc sa mă sperie m-a făcut să fiu mai activă și m-a ajutat sa observ mai bine oamenii din jurul meu. Nu sunt genul de persoana energica, dar în aceste 8 zile, domnul Filip Stoica, doamna Codruța Rus, Virginia Negru și Selma Dragoș au reușit să mă transforme într-o persoană mult mai energica, mai deschisă și mai încrezătoare! M-am distrat in aceste 8 zile mai mult decât în ultimii doi ani!" (Georgiana, 15 ani)


"Mie mi-au plăcut mult aceste 8 zile care au fost pline de creativitate, am învățat muuulte chestii noi ce la început ne păreau foarte ciudate (mișcări de dans, sunete), ne-au dat mai mult curaj în noi, și față de ceilalți (când ne-am lăsat pe spate la teatru) și sigur vom rămâne cu aceste chestii și sperăm să mai facem pe viitor " (Maria, 13 ani)

"În aceste 8 zile m-am distrat, mi s-a imbunatatit memoria, stilul de a vorbi și m-am relaxat mai mult decat trebuia. Aceasta a fost una dintre cele mai bune experiențe din vara asta😉" (Vladimir, 12 ani)
Galerie de imagini